Praktisch

De St Wulfram telt ongeveer 180 leerlingen. Zij zijn verdeeld over de onderbouw, middenbouw en bovenbouw en zitten bij elkaar in stamgroepen van verschillende leeftijden. Het team bestaat uit vijftien medewerkers.

Schooltijden

De St Wulfram werkt met een continurooster. Uw kind is aaneengesloten op school en luncht ook bij ons.

De schooltijden zijn:
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur.

Kinderopvang

Opvang voor uw zoon of dochter stemt u af op uw eigen situatie als ouders en de behoeften van het kind. De St Wulfram werkt samen met Berend Botje en Jimpy Play die alle vormen van kinderopvang bieden, voor en na school. Hier zijn kosten aan verbonden.

Vakanties, vrije dagen en schoolgids

Wilt u weten wanneer uw kind vrij is? Hier ziet u wanneer de vakanties en studiedagen gepland zijn.
Op de St Wulfram leren kinderen het leven. Wat dat precies inhoudt? In de schoolgids krijgt u een compleet beeld van onze school.

 

Klachtenregeling

De St Wulfram staat voor een veilige en integere schoolomgeving. Mocht u vragen, klachten of twijfels hebben over gedrag op onze school, dan kunt u dat – vertrouwelijk – melden bij onze vertrouwenspersoon Stephanie de Lannée de Betrancourt (e-mail: stephanie.delannee@skowf.nl). Hier vindt u de klachtenregeling van SKO West-Friesland.

Passend onderwijs

Kinderen hebben recht op passend onderwijs, ook als het ene kind wat meer zorg en ondersteuning nodig heeft dan het andere kind. Hoe we dat op de St Wulfram waarmaken staat in het schoolondersteuningsplan.

Leerlingenraad

Bij de St Wulfram praten we niet alleen ‘over’, maar ook ‘met’ leerlingen. Zij zijn immers de grootste gebruikers van onze school. Nu is onze nieuwe huisvesting een groot punt van aandacht (ingebruikname in het schooljaar 2024/2025). Daarover gaan we in ook gesprek met onze leerlingenraad.

Muziekonderwijs

Er zit muziek in ons onderwijs! Regelmatig stijgt er uit de groepen gezang of het geluid van instrumenten op. Elke groep krijgt een half uur per week muziekles van een muziekdocent. Daarnaast hebben we een samenwerking met Stichting Muziek Opmeer. Daarbinnen maken leerlingen uit groep 6, 7 en 8 kennis met verschillende instrumenten. Vinden ze een instrument leuk en/of hebben ze talent? Dan kunnen ze laagdrempelig doorstromen naar het naschoolse aanbod van Stichting Muziek Opmeer. Jaarlijks organiseren we in onze startweek een muzikale projectdag voor alle leerlingen. Ouders zijn dan van harte welkom om het resultaat te beluisteren.

Digital leaders

ICT is niet meer weg te denken uit het basisonderwijs, maar soms gaat de kennis ervan je pet te boven of heb je geen tijd voor de voorbereidingen. Op de St Wulfram hebben we ‘digital leaders’. Leerlingen die speciaal zijn opgeleid om medeleerlingen en leerkrachten te helpen bij digitale klusjes. Doet het geluid van het digibord het niet, moet een wachtwoord gereset worden of Chromebooks opgeladen of schoongemaakt? De digital leaders staan voor iedereen paraat! Ook zijn zij experts op het gebied van Bee-Bot programmeren, verzorgen zij het geluid bij schoolvoorstellingen en kun je bij hen terecht voor filmopnamen bij het green screen. Het is levensecht onderwijs in uitvoering.

Engels les

De wereld is groter dan onze directe omgeving, groter dan onze landsgrenzen. Wij willen leerlingen daarop voorbereiden. Daarom geven wij vanaf groep 5 les in dé internationale voertaal, het Engels.

Downloads

Hieronder kunt u een aantal praktische documenten downloaden zoals het informatieboekje en aanmeldingsformulier.

Vragen?

Heeft u vragen? Stel ze gerust!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.